İNSAN Ve KALEM

insan ve kaleme dair

5 Ekim 2011 Çarşamba

O AN"LAR

  • Enkaz, bir zamanlar çocuğun eviydi.ya da orayı evi biliyordu. Bu gerçeğin açtığı pencereden bakıldığında yıkılan yuvası üzerinde çaresiz kalmış bir yavru kuş gibi duruyor. Ama gerçeklerin penceresini daha fazla açılırsa görünüm değişiyor. Enkaza dönüşen evi ailesi inşa etmiş veya ettirmişti ama toprak onların değildi. Filistinlilerin... İsrail hükümetleri kimi vatandaşlarını teşvik etmiş, onlar da işgal altında bulunan Filistin topraklarına kentler kurmuşlardı. Sonra politika değişince 2005 yazında zorla oralardan çıkarılmışlardı. Evler de yıkılmıştı. Ancak yahudi yerleşimciler, hakları olmadığı halde yerleştikleri topraklara geri dönmekte ısrar ediyor. Çıkarıldıkları yerleşim yerlerine 27 Mart'ta bir protesto yürüyüşü yapıp bir süre oralarda oyalandılar. Bu fotoğraf da o sıralarda çekildi. Çocuğun enkazın üzerindeki duruşu işgalci büyüklerinin ısrarını temsil etmekteydi.(AP Photo / Oded Balilty)
  • Sri Lanka... Ülkede Tamil Gerillaları'yla hükümet birlikleri arasında çatışmaların yeniden başlaması sonucu yine bir göç dalgası oluştu. Bu kadın da evini, köyünü terkedip Mandapam Göçmen Kampı'na sığınanlardan biri. Can güvenliği huzurunun tebessümü ve gözlerindeki endişe tortusuyla bir mülteci kampına henüz varmış insanın ışığa yazılan duygularını yansıtıyor.
  •  
 Filipinler'den bir 'o' an. Filipinler'de meydana gelen heyelanda yaklaşık 80 kişi hayatını kaybetti. Fotoğraftakiler, felaket bölgesinde hayatta kalanlar. Bu 'o' ansa, onlar kadar şanslı olmayan yakınlarının cansız vücutlarına bakarken elde edilmiş.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder